Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

super deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
śmietana 1 duża
cukier 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
galaretka 4 różnych
brzoskwinie 1 puszka
winogrona 20 dkg
truskawki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: super deser

Przygotowujemy galaretki wg uznania by zaczęły tężeć ale każdą w róznych odstępach czasu. Mleko i cukry zagotowac i ostudzić. Żelatyne rozpuścić w 0,5 szkl wody by napęczniała. Zimne mleko zmiksować ze śmietaną,żelatyną i podzielić na połowę. Zostawić by stężało.Przygotowujemy okrągłą formę Jedną część wylewamy masę na to pokrojone brzoskwinie i zalewamy galaretką na to dajemy gdy stężeje winogrono i znów zalewamy galaretką i czekamy aż zgęstnieje. Następnie truskawki i zalewamy ponownie dowolną galaretką jak stężeje dajemy masę śmietanową i zalewamy galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak