Sposób przygotowania

Przygotowujemy galaretki wg uznania by zaczęły tężeć ale każdą w róznych odstępach czasu. Mleko i cukry zagotowac i ostudzić. Żelatyne rozpuścić w 0,5 szkl wody by napęczniała. Zimne mleko zmiksować ze śmietaną,żelatyną i podzielić na połowę. Zostawić by stężało.Przygotowujemy okrągłą formę Jedną część wylewamy masę na to pokrojone brzoskwinie i zalewamy galaretką na to dajemy gdy stężeje winogrono i znów zalewamy galaretką i czekamy aż zgęstnieje. Następnie truskawki i zalewamy ponownie dowolną galaretką jak stężeje dajemy masę śmietanową i zalewamy galaretką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !