Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa-Minestra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 50 g
marchew 100 g
seler 50 g
por 40 g
słonina 100 g
ryż 50 g
cebula 70 g
koncentrat pomidorowy 40 g
woda 2000 ml
czosnek 4 g
sól do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa-Minestra

Fasolę umyć,namoczyć,a następnie gotować.Warzywa oczyścić,pokrajać w półkrążki lub cienkie paseczki,podsmażyć na części słoniny i dodać do gotującej się fasoli.Pod koniec gotowania dodać opłukany ryż i całość gotować do miękkości.Cebulę obrać,pokrajać w kostkę,zasmażyć wraz z koncentratem pomidorowym na pozostałej słoninie,dodać do zupy.Doprawić do smaku roztartym z solą czosnkiem,bazylią,pieprzem,zagotować.Przed wydaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak