Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser z pieczarkami na gorąco

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 100 g
mleko 25 g
jajko 1 szt.
pieczarki 20 g
bułka 80 g
mąka 2 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ser z pieczarkami na gorąco

Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajko roztrzepać z mlekiem i mąką. Utarty ser rozpuścić w rondlu na słabym ogniu. Następnie dodać pieczarki i mieszaninę mleka z jajkiem oraz sól i pieprz. Gotować powoli, ciągle mieszając, aż potrawa uzyska konsystencję gęstego sosu. Z bułki przygotować grzanki. Podawać zaraz po przyżądzeniu z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 23.07.2011 11:54
dobre
motomaniak 27.06.2011 14:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak