Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z bezami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 szt
orzechy mielone 15 dkg
słodka śmietana 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
masło 1 kostka
cukier puder 25 dkg
spirytus 1 kieliszek
bezy 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: placek z bezami

upiec 2 biszkopty z 4 jajek jeden jasny drugi ciemny. Śmietanę i orzechy, cukry wysmażyć na wolnym ogniu aby zgęstniały. Masło utrzeć i dodać masę wymieszać z alkoholem.
Przekładamy: biszkopt =masa=bezy=masa=biszkopt=polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 05.03.2012 20:56
fajny,nieco inny od tego co ja robie,ale też prosty i pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak