Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń waniliowy z poziomkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 4 łyżeczki
poziomki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: budyń waniliowy z poziomkami

Z przeznaczonego na budyń mleka odlać ¾ szklanki, rozprowadzić nim proszek. Ubić żółtka z cukrem i oczyścić poziomki. Mleko zagotować, wlać mleko z budyniem i mieszając zagotować raz jeszcze. Dodać żółtka ciągle mieszając trzymać na ogniu. Lecz nie dopuścić do wrzenia. Zdjąć z ognia lekko przestudzić , dodać owoce. Część owoców nałożyć do miseczek zalać budyniem, pozostałymi owocami przybrać budyń i pozostawić do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak