Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 1/2 szklanki
cukier puder 3/4 szklanki
czekolada gorzka 1 tabliczka
margaryna 50 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Czekoladę rozpuścić. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć razem z margaryną, cukrem pudrem i przestudzoną czekoladą na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ubić białka ze szczyptą soli na pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać Piec w tem 190st.C około 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.11.2012 09:30
Znakomita
janek64 21.09.2012 13:49
Prosty i ciekawy przepis :)
m1monika 04.09.2012 12:16
pyszna :-)
jeta72 17.07.2012 10:17
smaczna :-)
rzenia15 27.10.2011 16:22
uwielbiam babki
Małgorzata113 04.04.2011 10:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak