Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek
czosnek 8 ząbków
miód 3 łyżki
wódka 1 kieliszek
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karczek

Z miodu, 4 ząbków czosnku, soli peklowej, przyprawy do mięsa i wódki zrobić marynatę. Karczek ponakłuwać i wcisnąć w te miejsca pozostały czosnek. Natrzeć marynatą, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 24h. Nagrzać piekarnik do 180 st. Włożyć karczek do rękawa i piec 1 i 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 29.09.2011 14:02
pycha
Małgorzata113 04.04.2011 10:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak