Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt.
mąka 1,5 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 5 dag
rodzynki 5 dag
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowiec

Rozetrzeć margarynę, dodać po jednym całym jajku, po trochę cukru, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao sypane małymi porcjami. Do dobrze utartego ciasta dodać połamane orzechy, bakalie- wymieszać. Wyłożyć ciasto na blaszkę do pieczenia, wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką. Piec ok. 40 minut w bardzo wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 10.06.2011 11:08
super
halinka1011 04.04.2011 11:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak