Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowa rolada z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
jabłka 1,5 kg
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 opakowania
cynamon Prymat
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowa rolada z cynamonem

nadzienie:
jabłka obieramy, owoce kroimy w ósemki i układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem. Jabłka posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.

białka oddzielamy od żółtek z białek i cukru ubijamy pianę.
Gdy piana będzie sztywna dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. ciasto wylewamy na blachę z jabłkami, wstawiamy do piekarnika na 170stopni na około 20-30 minut.

gorące ciasto przykrywamy ściereczką i dużą deską, przewracamy papierem do góry. delikatnie zdejmujemy papier i na gorąco zwijamy.
pozostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 27.02.2013 19:52
jabłkowej rolady jeszcze nie jadłam
Zoso 23.04.2011 20:43
smaczny deser
Mirosława5 05.04.2011 12:18
to ciasto naprawdę jest wyśmienite!:)
Małgorzata113 04.04.2011 11:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak