Sposób przygotowania

nadzienie:
jabłka obieramy, owoce kroimy w ósemki i układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem. Jabłka posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.

białka oddzielamy od żółtek z białek i cukru ubijamy pianę.
Gdy piana będzie sztywna dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. ciasto wylewamy na blachę z jabłkami, wstawiamy do piekarnika na 170stopni na około 20-30 minut.

gorące ciasto przykrywamy ściereczką i dużą deską, przewracamy papierem do góry. delikatnie zdejmujemy papier i na gorąco zwijamy.
pozostawiamy do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    to ciasto naprawdę jest wyśmienite!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    jabłkowej rolady jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !