Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, kakao, śmietanę ,sól i mąkę, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić . Schłodzonym ciastem wylepić dno i boki wysmarowanej tłuszczem tortownicy, zostawiając niewielką ilość ciasta na wierzch. Ciasto w formie nakłuć w kilku miejscach widelcem i posypać kaszką manną.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy,pokroić w kostkę i razem z porzeczkami ułożyć na cieście.
Masa serowa:
Z odsączonej zalewy odlać 3/4 szklanki, połowę zagotować, a w drugiej części rozmieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej, dolać do gotującej się zalewy i ugotować kisiel, ostudzić . Ser skręcić przez maszynkę . Żółtka utrzeć z cukrem, a białka ubić na pianę . Do utartych żółtek dodać ser, kisiel, mąkę pszenną i resztę mąki ziemniaczanej(cały czas ucierać) na koniec dodać sok z cytryny i delikatnie połączyć z pianą z białek. Masę wylać na owoce, na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Piec 60 min w temp.175st po upieczeniu zostawić na 10 min w piekarniku. Zimne ciasto polać rozpuszczoną czekoladą .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wygląda smakowicie !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    przepiękny i musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !