Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka wiosenna z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
sałata lodowa 4 liście
sos
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
gin 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
curry szczypta
sól do smaku
cukier szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka wiosenna z tuńczyka

Składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.Rzodkiewki myjemy i osuszamy i kroimy w plasterki,jajka kroimy w pół plasterki tuńczyka osączamy i dymkę i część listków z rzodkiewek drobno kroimy,a sałatę rwiemy na małe kawałki.Wszystko ze łączymy polewamy sosem i delikatnie mieszamy,posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.02.2012 20:01
sałatkla ajajajajaj, dawno nie jad łam, z tuńczykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak