Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kapuściana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
marchew 2 szt
seler 0,5 szt
porcja rosołowa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
zielenina garść
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kapuściana

kapustę szatkujemy i lekko podgotowujemy odcedzamy i gotujemy wywar z porcji rosołowych następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą włoszczyzne dajemy przyprawy oraz lekko podgotowaną kapustę wszystko razem gotujemy do miękkości i dodajemy koncentrat pomidorowy można dodać troszkę maggi do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.11.2012 10:06
fajny pomysł
agnieszka214 04.04.2011 07:57
zapomniałam dodać ze wędlinę smażymy razem z cebulą i dodajemy pod koniec gotowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak