Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
margaryna Kasia 0,5 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
Masa budyniowa:
mleko 1 l
budyń czekoladowy 3 sztuki
cukier 6 łyżek
Masa serowa
serek homogenizowany 4 sztuki
margaryna Kasia 0,5 kostki
cukier 0,5 szklanki
jajko 3 sztuki
bydyń smietankowy 1 sztuka
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy

Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto. Następnie wykładamy na blachę i podpiekamy.

Masa budyniowa: budynie gotujemy, gorące wykładamy na podpieczone ciasto.

Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Margarynę z cukrem ucieramy, powoli, stopniowo dodajemy serek i żółtka. Wsypujemy budyń i dodajemy pianę. Równiutko układamy na chłodnym budyniu i pieczemy ok 40 minut w w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika studzimy w blasze. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem (można też polać polewą czekoladową)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 21.10.2011 21:46
super
Gosia40 04.04.2011 09:26
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak