Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 60 dag
wędzony boczek 25 dag
masło 5 dag
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z boczkiem

Fasolę należy wczesniej namoczyć i następnie ugotować. Boczek pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Cebulę drobno pokrojoną podsmażyć na maśle na złoty kolor. Z podsmażonej cebuli i mąki zrobić zasmażkę, dodać do miękkiej fasoli. Następnie dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 22.06.2012 18:51
pycha
Pani Domu 16.06.2012 12:01
super pomysł
olkaaa 16.06.2012 09:40
extra
Cukiereczek13 06.06.2012 23:15
pycha :)
artur7 23.05.2012 13:09
fajne lubie
artur7 20.05.2012 14:37
uwielbiam
kasienka23 10.05.2012 22:39
lubię taką fasolkę
IZABELA29 07.05.2012 08:01
dobre
IKrakowianka 30.04.2012 22:16
super
Tika4444 30.04.2012 17:55
pycha
artur7 28.04.2012 08:34
uwielbiam
mirosława4 23.04.2012 17:18
smaczne danie
Grazyna0211 22.04.2012 16:10
smaczna
Dorian 19.04.2012 08:06
rewelka
kate.500 18.04.2012 07:08
pycha
Ewelina47 15.04.2012 10:59
super
Barbara/zuza22_85 05.04.2012 22:05
pyszna
ewaa 27.03.2012 17:29
pycha
ewaa 27.03.2012 17:27
pysznie
Ada-Gaba 11.03.2012 19:46
znakomite
fictor123 25.02.2012 11:21
superrrr
Grazyna0211 09.02.2012 15:31
smaczne danie
aga130982 24.01.2012 18:54
mniam
aga130982 24.01.2012 18:54
mniam
Elżbieta17 11.01.2012 14:30
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak