Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
mrożonka 7 warzyw 1/2 opakowania
pieczarki 5 sztuk
śmietana 12% do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mąka tortowa 1 łyżka
koperek do dekoracji
bulion 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Warzywa gotować w wodzie z kostką bulionową, pod koniec gotowania dodać pokrojone na cząstki pieczarki, gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać z małą ilością wody i zagęścić zupę, przyprawić do smaku, zagotować. Zdjąć z ognia i do lekko przestudzonej dodać śmietanę i posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 10.01.2011 11:14
pyszna ,bardzo lubię takie właśnie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak