Sposób przygotowania

Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy jak roladkę.
Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.
Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę z rozpuszczona kostka pieczeniową.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy pod przykryciem około 20 minut

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    wyglądają rewelacyjnie:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !