Sposób przygotowania

Utrzeć miękkie masło z cukrem. Dodac jajko i aromat. Ponownie utrzeć. Mąkę wymieszać z solą i sodą. Dosypywać partiami do masy maślanej cały czas ucierając. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać dżem i kilka kropel barwnika, dobrze wyrobić. Oba ciasta włożyć do lodówki na około godziny. Jasne ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Ciasto z dżemem wyrobić na gruby \"wałek\" i owinąć jasnym ciastem. Znów włożyc do lodówki. Ciasto kroic w plastry i układać na blasze. Piec 10 minut w temp. 190 C. Studzic na kratce.
Smacznego!!

--> porcja na około 25 ciasteczek
--> dżem do tych ciasteczek nie może być \"lejący\", najlepszy jest o konsystencji marmolady

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,muszę spróbować
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    coś słodkiego.. cos dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !