Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bezowy na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezy
śmietana 30% 500 ml
galaretka cytrynowa
galaretka truskawkowa
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bezowy na zimno

na dnie tortownicy układamy ściśle małe bezy. Smietane ubijamy na sztywno, a nastepnie łączymy z chłodną galaretką truskawkowa zrobioną w 0,5 szklance wody. Wylewamy na bezy i wstawiamy do lodówki na godziny. Dekorujemy truskawkami i zalewamy truskawkowa galaretka zrobiona tak jak napisane na opakowaniu. odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 23.10.2013 00:07
polecam przepis
smakoszek 04.01.2013 21:18
pyszny deserek
Emiliozo 27.04.2012 07:57
uwielbiam go
ilka_86 30.12.2011 17:24
pyszniutki
mala2021 14.11.2011 15:30
pycha
Dorota76 03.04.2011 21:29
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak