Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane klopsiki z wątróbki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
cebula
czosnek
smalec
natka pietruszki
wątróbka wieprzowa
jajko
majeranek
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane klopsiki z wątróbki.

Ziemniaki rozgnieść dokładnie widelcem. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i poddusić w 2 łyżkach smalcu. Przygotowane składniki wymieszać ze zmieloną wątróbką , dodać jajka i majeranek. Posolić, dodać pieprz i wymieszać. Uformowane klopsiki obtoczyć w tartej bułce. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem , ułożyć w niej klopsiki i piec około 40 minutw piekarniku w temperaturze 180 stopni. Kiszoną kapustę poddusić na smalcu , dodać bulion i dusić około 20 minut. Doprawić do smaku. Klopsiki ułożyć na kapuście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 25.10.2011 12:10
fajne
Niunia 22.09.2011 10:53
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak