Sposób przygotowania

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piec w temp. 180-200st. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szybkie i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    uwielbiam jagody
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm - mnaim
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    zjadła bym takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    proste i smaczne ciasto zjadłoby się szkoda że już po sezonie jagódkowym:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !