Sposób przygotowania

Marynata: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny,owoc jałowca 6 szt. ,szczypta zmielonych gożdzików,sól,pieprz czarny.

Składniki marynaty należy połączyć i włożyć do niej na kilka godzin mięso.Po wyjęciu steki odsączyć z marynaty i obsmażyć na maśle z olejem po kilka minut z każdej strony.Mięso wyjąć i do tłuszczu na patelni dodać wódkę,bulion i 4 łyżki marynaty.Kilka minut gotować,aż sos się zredukuje i zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Steki włożyć do sosu na kilka minut.Podawać z kopytkami lub kładzionymi kluseczkami.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Muszę wybrać się na dzika.....hihi...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Muszę wybrać się na dzika.....hihi...
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    coś nowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    skąd wziąć dzika?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wykwintnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    chętnie bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale gdzie kupić to mięso,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Niestety u mnie też jest niemożliwe kupić dziczyznę, a przepis ciekawy.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie także bez szans

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !