Sposób przygotowania

Polędwiczki myjemy i osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny,nacieramy solą i pieprzem i zostawiamy w chłodnym miejscu na kilka minut.Masło stapiamy i zarumieniamy polędwiczki ze wszystkich stron,wlewamy cherry i bulion dodajemy usiekany czosnek i szałwię oraz otartą skórkę pomarańczową doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem 20 min,w trakcie przewracamy mięso na drugą stronę.Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy i przekładamy na ogrzany półmisek i trzymamy w cieple.Sos przecieramy przez sito i gotujemy.Mąkę dokładnie mieszamy z sokiem z pomarańczy i wlewamy do sosu mieszamy aż sos zgęstnieje doprawiamy do smaku.Mięso kroimy w ukośne plastry i polewamy częścią sosu,pozostały sos podajemy w sosjerce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !