Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l
marchewka 1 szt
pieczarki 100 g
cebula 0,5 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
grzanki
natka pietruszki
koperek
śmietana 18 proc 200 ml
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

Rosół zagotować, dodać pokrojoną marchewkę i majeranek. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju i dodać do zupy.
Kiedy marchewka jest już miękka dodać ryż i doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy po czym dodać do zupy ciągle mieszajc. Posypać natkę pietruszki i koperkiem . Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 04.04.2011 13:15
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak