Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta duszona z orzeszkami pinii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 60 dkg
dymki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
marchewka 1 szt
imbir mały kawałek
olej do smażenia
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat ćwierć łyżeczki
miód 1 łyżeczka
bulion ćwierż szklanki
wino białe wytrawne 2 łyżki
orzechy 75 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta duszona z orzeszkami pinii

Kapustę szatkujemy,obraną marchewkę kroimy w cienkie plasterki a czosnek i imbir drobno siekamy.W płaskim rondelku rozgrzewamy olej wrzucamy marchewkę i kapustę i smażymy 10 min mieszając,następnie dodajemy imbir,czosnek skrapiamy bulionem,mieszamy i dusimy 15 min.Orzeszki piniowe prażymy na złoty kolor.Dymkę drobno kroimy.Kapustę doprawiamy solą,pieprzem i miodem,skrapiamy winem ,mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy,a następnie dodajemy orzeszki i usiekaną dymkę i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.07.2011 20:06
pycha
dorotka0000025 23.06.2011 09:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak