Sposób przygotowania

W przygotowanej, zimnej wodzie namoczyć żelatynę, rozpuścić na parze i wystudzić. Owoce z cukrem (10 dag) utrzeć mikserem.
Zagotować i przestudzić wino. Następnie połączyć je z owocami, żółtkami oraz żelatyną, cały czas mieszać trzepaczką.
Zimną śmietanę ubić z cukrem (5 dag) i wymieszać z gęstniejącą masą.

Formę schłodzić, opruszyć wodą, posypać cukrem, wlać krem, odstawić by zastygł. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !