Sposób przygotowania

Rybę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu .Warzywa czyścimy i dodajemy do łososia z przyprawami .Po ugotowaniu rybę wyjmujemy i studzimy .Kroimy na kawałki .Układamy na półmisku. Warzywa wyjmujemy ,wywar przecedzamy i raz jeszcze gotujemy .Żelatynę moczymy w 1/2 szkl.zimnej wody ,mieszamy z gorącym wywarem i dokładnie mieszamy .Białka ubijamy i razem z octem dodajemy do wywaru .Gotując na małym ogniu cały czas mieszamy. Galaretę cedzimy przez gęste sito o zwilżone woda płótno .Doprawiamy do smaku .Tężejąca galaretą zalewamy rybę .Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dekorujemy koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    wysmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Extra :):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobry przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobry przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !