Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1/2 kg
woda 6 szkl
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
seler 1/2 szt
białko 3 szt
ocet 10 % 2 łyżeczka
sól
pieprz
ziele angielskie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w galarecie

Rybę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu .Warzywa czyścimy i dodajemy do łososia z przyprawami .Po ugotowaniu rybę wyjmujemy i studzimy .Kroimy na kawałki .Układamy na półmisku. Warzywa wyjmujemy ,wywar przecedzamy i raz jeszcze gotujemy .Żelatynę moczymy w 1/2 szkl.zimnej wody ,mieszamy z gorącym wywarem i dokładnie mieszamy .Białka ubijamy i razem z octem dodajemy do wywaru .Gotując na małym ogniu cały czas mieszamy. Galaretę cedzimy przez gęste sito o zwilżone woda płótno .Doprawiamy do smaku .Tężejąca galaretą zalewamy rybę .Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dekorujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.07.2013 20:36
To coś dla mnie :)
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
barbara11561 25.06.2011 07:49
Extra :):)
Edyta38 08.06.2011 08:47
wysmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak