Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skorzonera ze śmietaną

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skorzonera 800 g
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 2\\3 szklanki
masło 1 łyżka
natka pietruszki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Skorzonera ze śmietaną

Warzywa szorujemy szczotką , obieramy , i wkładamy do lekko zakwaszonej wody aby nie sczerniały, następnie wiążemy w pęczki i gotujemy 40 minut w wodzie z dodatkiem soli, cukru , płaskiej łyżeczki mąki , w między czasie tłuszcz rozgrzać , wymieszać z resztą mąki i zasmażyć nie rumieniąc. Połączyć ze śmietaną szybko mieszając mikserem wsypać poszatkowana natkę i warzywa pokrojone w pół krążki , zagotować i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.11.2012 10:50
ja tez nie jadłam
Kate131 18.02.2012 10:29
nigdy nie jadłam
ewaa 31.10.2011 16:10
super
ewaa 31.10.2011 16:10
super
ElizaT 04.04.2011 20:36
fajne
ElizaT 04.04.2011 20:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak