Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z JABŁKAMI, MALINAMI I KONIAKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 20 dag.
jabłka 30 dag.
koniak 25 ml.
śmietanka 1/2 szkl.
cukie puder 4 dag.
sok z cytryny - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z JABŁKAMI, MALINAMI I KONIAKIEM

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda z nasionami, owoce pokroić.
Maliny wyczyścić, opłukać.

Do jabłek oraz malin dodać koniak, świeżo wyciśnięty sok z cytryny oraz 2 dag cukru, wszystko wymieszać, przełożyć do pucharków.
Na wierzch położyć bitą śmietanę z cukrem (2 dag).

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 24.06.2011 07:55
Jeszcze takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak