Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS MIGDAŁOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 dag.
żółtko jajek 2 sztuki
mleko 50 ml.
śmietanka 3/4 szkl.
migdały 15 dag.
cukier puder 5 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: SOS MIGDAŁOWY

Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokruszyć na bardzo drobno.
Żółtka utrzeć z migdałami i cukrem.
Śmietankę zagotować. Mąkę rozprowadzić w mleku, dodać do śmietanki, energicznie rozmieszać, tak by nie powstały grudki, zagotować. Następnie dodać do masy żółtkowej i rozmieszać. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.10.2012 10:24
super fajny sosik
kate.500 02.10.2012 10:13
pycha
Zoso 18.04.2012 20:02
do czego można użyć?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak