Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak Rossini

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szklanka
masło 100 g
żółtko jajek 2
sól
szpinak 500 g
kiełbasa szynkowa 150 g
śmietana 12% 4 łyżki
sól
pieprz
ser żółty 50 g (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak Rossini

Do mąki dodajmy masło lub margarynę i posiekać nożem , dodać żółtka troszkę posolić i zagnieść ciasto i wkładamy na pól godziny do chłodziarki , następnie wykładamy foremki tym ciastem układamy na blasze i piec na jasny kolor . Szpinak przebrać , opłukać , sparzyć , odcedzić i i zemleć razem z kiełbasa następnie łączymy ze śmietaną i startym serem , doprawić i napełnić babeczki , włożyć do piekarnika i zapiekać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.12.2012 19:47
lubię
babcia
babcia 07.12.2012 19:47
lubię
Ania67 02.06.2011 22:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak