Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżki
bulion 3/4 l
bułka 1 szt
papryka 1 szt
pietruszka do ozdoby
ryba 1/2 (mielona, mrożona)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie

Rybę rozmrażamy i doprawiamy przyprawami.Dobrze wyrobić,dodać jajko i bułkę namoczoną i odciśniętą z mleka.Uformować wałek.Włożyć do woreczka do gotowania,wrzucić do wrzątku i gotować ok.45-60 minut.Gdy wystygnie pokroić w plastry ok 1 cm. i ułożyć na półmisku.Ozdobić papryką,cytryną i pietruszką.Żelatynę rozrobić w gorącym bulionie,Przestudzić i zalać nim rybę.Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.08.2013 10:14
bardzo lubimy rybkę w galarecie
misia53 19.04.2013 10:13
o, taka rybka to mój przysmak...
anemon 28.03.2013 08:47
Brzmi ciekawie Twój pomysł na rybę.
Pani Domu 27.12.2012 18:41
z chęcia bym zjadła
Krystyna32 23.08.2012 06:29
super
Dorian 21.12.2011 08:29
Lubie rybki
motomaniak 29.10.2011 11:36
super
ben-ka 15.10.2011 09:07
taka rybka to by mi smakowała.
IZABELA29 14.08.2011 08:17
jakoś nie miałam okazji spróbować .
Ania67 05.08.2011 09:00
extra
Ania67 05.08.2011 09:00
extra
Justa32 25.07.2011 21:23
taką lubię
traktorek 08.04.2011 15:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak