Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z KALAREPY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 1/2 kg.
ziemniaki 30 dag.
tłuszcz 3 dag.
mąka 3 dag.
koperek - -
sól - do smaku
cukier - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
wywar z kurczaka 2 (i warzyw)

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KALAREPY

Kalarepę umyć, obrać zetrzeć na tarce. Ziemniaki obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać wywarem i zagotować.

Tłuszcz rozpuścić na patelni, rozprowadzić w nim mąkę, zasmażyć, dodać do zupy i zagotować. Następnie do zupy wrzucić posiekany koperek i doprawić zupę solą, pieprzem oraz cukrem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak