Sposób przygotowania

z pół kila mąki odejmujemy 3 łyżki, reszte mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, a nastęonie doidajemy do mąki i dalej ucieramy. Następnie dodajemy olej (pomału), na koniec dajemyorenżade. Ciasto dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy pozostałe 3 łyzki mąki a do drugiej kakao. Wlewamy ciasta na przemian, raz biale raz ciemne. Pieczemy

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    efektowna...:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Tu chyba dodałaś białej orenżady? Ja robię czasem z napojem pomarańczowym gazowanym, więc pewnie to bardzo podobne;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    pysznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ulubione ciasto moich chłopaków
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ale ?liczne:P:P:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ślicznie Ci wyszło to ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    też taką robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ja czasami robię taką zebrę z coca-colą, jeśli nie mogę znaleźć białej oranżady.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !