Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
mąka 0.5 kg
kakao 3 łyżki
oranżada 1 szklanka
olej 1 szklanki
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 5

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

z pół kila mąki odejmujemy 3 łyżki, reszte mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, a nastęonie doidajemy do mąki i dalej ucieramy. Następnie dodajemy olej (pomału), na koniec dajemyorenżade. Ciasto dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy pozostałe 3 łyzki mąki a do drugiej kakao. Wlewamy ciasta na przemian, raz biale raz ciemne. Pieczemy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 13.05.2013 10:12
Ja czasami robię taką zebrę z coca-colą, jeśli nie mogę znaleźć białej oranżady.
Beata23 14.03.2013 12:18
pyszne ciasto
Fiffi 28.09.2012 22:20
bardzo dobra
MagdaXXX 28.05.2012 21:00
też taką robię
RenataZ-et 01.03.2012 23:04
ślicznie Ci wyszło to ciasto :)
sunnymood 28.01.2012 16:14
ale ?liczne:P:P:P
Małgorzata106 15.01.2012 10:14
super
jolajka 12.08.2011 08:04
ulubione ciasto moich chłopaków
Dorota76 03.05.2011 18:24
ciekawe
agnieszka214 08.04.2011 11:38
apetyczne
Agnieszka_B 04.04.2011 14:16
pysznie wygląda:)
mysza666 04.04.2011 07:19
Tu chyba dodałaś białej orenżady? Ja robię czasem z napojem pomarańczowym gazowanym, więc pewnie to bardzo podobne;)
agnieszka137 03.04.2011 22:00
apetyczna :)
1j1o1l1a1 03.04.2011 19:57
efektowna...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak