Sposób przygotowania

Schab umyć,wysuszyć,natrzeć solą i ziołami prowansalskimi.Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę..Łopatkę zmielić z jabłkiem i czosnkiem,dodać posiekaną pietruszkę,orzechy i śliwki.Dolać śliwowicę,wbić jajko i dokładnie wymieszać.
Ostrym nożem zrobić w schabie trzy nacięcia przez całą długość,nie nacinając boków.Nacięcia nacięcia farszem.Mięso obwiązać nicią bawełnianą,obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.Przełożyć do brytfanki,polać tłuszczem ze smażenia i kilkoma łyżkami wody.Piec 2 godz. w temp.180 st.C. często podlewając sosem spod pieczeni.Ok.10 minut przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę do 200 st. aby mięso się przyrumieniło.Ostudzić i wstawić do lodówki na 12 godz.,aby się dobrze schłodziło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    coś trudno mi się połapać,szkoda że nie nasz fotki.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    piter

    pomysł zapowiada się ciekawie, faktycznie trochę skomplikowany
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny schabik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha schabik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawa jestem jak smakuje :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !