Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z CIELĘCINY

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 0,5 kg.
śmietana 150 ml.
boczek 20 dag.
pieczarki 15 dag.
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
tłuszcz - -
sól - do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
natka pietruszki - -
bułka czerstwa 8 dag.
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
ser gouda 8 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z CIELĘCINY

Obraną cebulę i pieczarki posiekać.
Mięso pokroić.
Cebulę i pieczarki podsmażyć, dodać mięso, podlać wodą, poddusić.
Następnie do duszącego się mięsa dodać czerstwą bułkę i śmietanę.
Zdjąć z ognia i przestudzić.
Chłodne mięso z warzywami zmielić, połączyć z jajkami, natką pietruszki, startym żółtym serem oraz przyprawami.
Wszystko przełożyć do formy i równo rozprowadzić, przykryć folią aluminiową.
Wstawić do naczynia z wrzątkiem i gotować godzinę czasu.
Następnie upiec w nagrzanym piekarniku.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak