Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 2 szkl
spirytus 0,5 l
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyzeczka
czekolada gorzka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: likier czekoladowy

mleko gotujemy z cukrem az zgęstnieje dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy gdy ostygnie dodajemy kwasek i alkohol mieszamy i przelewamy do butelek zostawiamy na 1 miesiac od czasu do czasu mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.09.2013 14:09
nie robiłem jeszcze likierów
Margo1 28.05.2013 13:41
lubię taki likier
iwona332 05.06.2011 11:46
super
Babciagramolka 03.04.2011 18:44
A czemu kwasek czy on cos daje w kompozycji smakowej ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak