Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka z polewą i wiórkami kokosowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 0,5 szklanki
kisiel wiśniowy 1 opakowanie
kakao
margaryna 1/3 kostki
wiórki kokosowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z polewą i wiórkami kokosowymi

Jajka zetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodać 2 szklanki mąki,proszek do pieczenia,pół szklanki oleju.Całość zmiksować.Ciasto podzielić na 2 części,do jednej części dodać opakowanie kisielu wiśniowego,do drugiej części ciasta dodać 3 łyżeczki kakao.Dobrze wymieszane ciasta wlać do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.
Do garnka wrzucić 1/3 kostki margaryny,rozpuścić.Dodać 5-6 łyżek cukru.Gdy cukier się roztopi dodać 3 łyżeczki kakao.Całość chwilkę podgotować na małym ogniu,przestudzić i wlać na przestudzone ciasto.Posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2013 12:26
też ciekawie sie prezentuje
aleksa123 19.12.2011 20:28
fajnie wyglada
Motorek 09.05.2011 11:51
Smaczna
magical66 09.04.2011 14:47
smaczna pewnie
novita26 08.04.2011 07:52
fajny przepis
m1monika 04.04.2011 17:10
musi być pyszna!!!
MAŁGORZATA108 03.04.2011 17:24
Ta polewa dodaje bułce esencji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak