Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jęczmienne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki jęczmienne 150 gram
jajko 1 szt.
mąka sojowa 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gram
ząbek czosnku 1 szt.
musztarda 1 łyżeczka
olej do smażenia
jabłko 1 szt.
cebula biała 1 szt.
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jęczmienne

Płatki jęczmienne zagotować w szklance wody, ostudzić, dodać jajko, mąkę sojową, tartą bułkę, rozgnieciony czosnek oraz musztardę i wyrobić masę. Wilgotnymi dłońmi formować płaskie kotlety i smażyć na niezbyt gorącym oleju..
Wymieszać starte jabłko z cebulą, ułożyć na spłaszczonych kotletach, wierzch pokryć plasterkami sera i zapiekać w piekarniku z włączonym górnym źródłem ciepła albo w grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 04.09.2011 19:36
ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze takich kotletów
halina17 03.04.2011 14:47
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak