Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z mrożonki warzywnej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonka warzywna 1 opakowanie
wywar z kości
makaron 4 łyżki
mleko ¾ szklanki
mąka 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat
przyprawa myśliwska
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z mrożonki warzywnej

Do gotującego się wywaru wsypać mrożonkę. Gdy zupa zacznie ponownie wrzeć dodać makaron zagotować chwilę. Zupę zatrzeć mlekiem z mąką, zagotować, dodać odrobinę kwasku cytrynowego i przyprawy. Podając każdą porcję przyozdobić posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 05.04.2012 12:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak