Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowo - serowe krakersy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 4 łyżki
mąka pszenna razowa 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/4 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 1/4 łyżeczki
ser żółty 1 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Razowo - serowe krakersy

Z podanych składników wyrobić ciasto. Jeśli jest za miękkie włożyc na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować na około 0,5 cm grube. Wykrawac dowolne kształty. Od czasu do czasu maczać foremke w mące żeby ciasto się do niej nie kleiło. Piec w temp 180 C około 14 minut. Gdy krawędzie krakersów lekko się zaczynają rumienić to znaczy że są już upieczone. Studzic na kratce.
Smacznego!!

--> najlepszy do tych krakersów jest ostry ser żółty np. cheddar
--> porcja na około 2 blachy (w zalezności od wielkości wykrawanych kształtów)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak