Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w galarecie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 60 dag
włoszczyzna ½ kg
sól
Liść laurowy suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w galarecie.

Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności i oczy, umyć dokładnie, pokroić w poprzek, w dzwonka. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą, osolić gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodać listek laurowy. Umyta żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić w gorącym wywarze, przecedzić, trochę ostudzić i zalać wywarem ułożoną na salaterce rybę. Gotową galaretę zostawić w zimnym miejscu do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 14.09.2011 17:02
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak