Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowiec w dwóch wersjach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szkl
cukier puder 30 dag
margaryna 13 dag
mąka pszenna 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
kakao 1,5 łyżki
mak 200 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowiec w dwóch wersjach

Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać wymieszane mąki, proszek i rozpuszczoną, ostudzoną margarynę. Podzielić na dwie części, do jednej dodać mak, do drugiej kakao. Piec w podłużnych brytfankach w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Gdy przestygnie polać polewą czekoladową.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.08.2011 11:39
świetny
Misiabe 03.04.2011 13:31
Fajny przepis!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak