Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony w pieżynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
słoninka 500 gr
przyprawy do smaku
smalec 30 gr

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony w pieżynce

Schab umyć natrzeć solą , majerankiem i czosnkiem . odstawić na 2-3 godziny , Następnie całość pokryć tuszę cienką <1,5-2 cm> słoninko i przymocować wykałaczkami do tuszy , podlać szklanką wody i piec w brytfannie przez około2 godz często polewając powstałym sosem . Piec w brytfannie podlewając wodą i sosem . Podawać na ciepło z ziemniakami lub ryżem polane sosem .Na zimno do przekąski i kanapki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak