Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag.
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
olej 3/4 sklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mleko 3/4 szklanki
mąka 5 szklanek
jabłka 4 sztuki
zapach pomarańczowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe z jabłkami

Drożdże rozkruszyć, dodaćcukier, jajka, olej, cukier waniliowy,lekko podgrzane mleko i mąkę. Składników nie mieszać. Odstawić na 4 godziny aby wyrosło. Następnie dodać olejek i wymieszać dokładnie na jednolitą masę.wylać na wysmarowaną margaryną blachę. Obrane jabłka pokroić w cienkie plastry i ułożyć na cieście. Wstawić do piekarnika na ok. 50 minut i piec w temp. 175 dtopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.06.2013 11:09
chyba sie trochę przypaliło
smakoszek 13.02.2012 20:20
bardzo lubię drożdżowe ciasto
SyMiki 09.12.2011 19:19
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak