Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć, dodaćcukier, jajka, olej, cukier waniliowy,lekko podgrzane mleko i mąkę. Składników nie mieszać. Odstawić na 4 godziny aby wyrosło. Następnie dodać olejek i wymieszać dokładnie na jednolitą masę.wylać na wysmarowaną margaryną blachę. Obrane jabłka pokroić w cienkie plastry i ułożyć na cieście. Wstawić do piekarnika na ok. 50 minut i piec w temp. 175 dtopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo lubię drożdżowe ciasto
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba sie trochę przypaliło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !