Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe zioła i przyprawy. Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem lub oliwą, do uzyskania gęstej masy. Masą smarujemy boczek, zwijamy ciasto w roladę, związujemy sznurkiem, zawijmay w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na co min 12 h. Po tym czasie pieczemy w 180°C ok. 60 minut na balsze w tej folii. Nie jest konieczne dodawanie do pieczenia dodatkowego tłuszczu, ponieważ boczek ma go wystarczającą ilość. Tak upieczony boczek smakuje od razu na ciepło ale jeszcze lepiej na drugi dzień po schłodzeniu. Rodzaj przypraw mozna zmieniac w zaleznosci od upodobań.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie wygląda,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    smakowita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !