Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń do obiadu

Składniki:

ok 1kg szynki
pałka czosnku
0,5 szklanki oleju
ziele angielskie
liście laurowe
jarzynka
pieprz
sól
majeranek
zioła prowansalskie
bazylia

Przygotowanie:

ok 12 godzin przed planowany pieczeniem należy mięso zamarynować. Do specjalnego rękawa kuchennego, w którym będziemy piec mięso wlewamy olej, dajemy zgnieciony czosnek, garstke majeranku, sporo ziół prowansalskich i bazyli, po 2 liscia laurowe i ziela angielskie, 1 łyzeczkę soli, pół łyżki jarzynki i sporą ilosć pieprzu – całość mieszamy, wkładamy mięso tak aby z każdej strony miało dostęp do przypraw, folie szczelnie zamykamy. Przed włożeniem do piekarnika robimy (od góry) kilka małych dziurek w foli i pieczemy mięso w temp 200* przez troszke mniej niż 2h. Gorące mięso kroimy a plastry i podajemy do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 01.07.2013 07:46
pyszne mięsko
zdzislawa2 08.04.2012 19:35
pycha :)
Emilia21 10.12.2011 09:22
super
Emilia21 10.12.2011 09:22
super
Sarenka 25.10.2011 12:12
Wygląda obłędnie. Właśnie uświadomiłam sobie, jak dawno nie piekłam takiego mięska. Ale nabrałam apetytu!:)
misia53 18.08.2011 00:29
na moja dietkę dobra.
ben-ka 17.08.2011 21:13
swojska szyneczka:) lubię taką.
MAR3STA 16.04.2011 00:17
smaczne mięsko
Mati13 05.04.2011 11:58
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak