Sposób przygotowania

Składniki:

ok 1kg szynki
pałka czosnku
0,5 szklanki oleju
ziele angielskie
liście laurowe
jarzynka
pieprz
sól
majeranek
zioła prowansalskie
bazylia

Przygotowanie:

ok 12 godzin przed planowany pieczeniem należy mięso zamarynować. Do specjalnego rękawa kuchennego, w którym będziemy piec mięso wlewamy olej, dajemy zgnieciony czosnek, garstke majeranku, sporo ziół prowansalskich i bazyli, po 2 liscia laurowe i ziela angielskie, 1 łyzeczkę soli, pół łyżki jarzynki i sporą ilosć pieprzu – całość mieszamy, wkładamy mięso tak aby z każdej strony miało dostęp do przypraw, folie szczelnie zamykamy. Przed włożeniem do piekarnika robimy (od góry) kilka małych dziurek w foli i pieczemy mięso w temp 200* przez troszke mniej niż 2h. Gorące mięso kroimy a plastry i podajemy do obiadu

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    swojska szyneczka:) lubię taką.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    na moja dietkę dobra.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygląda obłędnie. Właśnie uświadomiłam sobie, jak dawno nie piekłam takiego mięska. Ale nabrałam apetytu!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha :)
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !